За втори пореден ден по време на търговията Apple успява да изпревари конкурентите си от Amazon и Microsoft и отново да се превърне в най-голямата публична компания в Съединените американски щати. И двата дни обаче компанията не успява да запази лидерската си позиция, която загуби на 30 ноември м.г. от компанията от Редмънд.

Вчера акциите на Apple се покачиха с над 12 процента, като пазарната капитализация достигна $832,5 милиарда. По същото време Microsoft и Amazon струваха окоо $820 милиарда и $815 милиарда съответно. В края на деня обаче компанията зад Windows успя да си възвърне първата позиция, макар и с по-малко от $1 милиард преднина.Не трябва да ни изненадва, че през следващите месеци трите компании често ще сменят местата си. Не трябва да забравяме и Alphabet (Google), която е оценена на около $785 милиарда.

Акциите на Apple вече са с 22,6% от дъното на 3 януари.

Ето какво готви Apple за новите iPhone

Ето какво готви Apple за новите iPhone

Купертино ще представи и обновени iPad и iPad Mini

Междувременно стана ясно, че Анджела Арендс, която оглавява отдела за търговия на дребно и онлайн магазините на Apple, ще напусне през април след пет години в компанията. Преди това тя бе CEO на Burberry и се говореше, че може да наследи Тим Кук начело на производителя на iPhone.

На нейно място сега ще застане Дийрдре О"Брайън, който работи в Apple от 30 години и в момента е вицепрезидент с ресор човешки ресурси.