Foxconn, която сглобява iPhone, цели да намали разходите си с $2,9 милиарда през 2019 г., след като се изправя пред "много трудна и конкурентна година", казват от компанията, цитирани от Bloomberg.

През последните 12 месеца разходите ѝ възлизат на $6,7 милиарда. Бизнесът с производство на iPhone ще претърпи намаление на разходите от $865 млн., а Foxconn планира да уволни около 10 процента от служителите, които не се занимават с производство.

Ходът на компанията най-вероятно ще добави към мрачното настроение около Apple и доставчиците ѝ, след като вече стана ясно, че продажбите на iPhone не отговориха на очакванията, а в отговор акциите на компаниите, заети с производството на части, се сринаха.

Apple намали поръчките за новите три iPhone

Apple намали поръчките за новите три iPhone

Доставчиците не са доволни

Вчера Goldman Sachs отново намали прогнозната си цена за акциите на Apple - за трети път този месец - заради слабото търсене на телефоните в Китай и други развиващи се пазари. Във вторник Apple се срина в меча територия, губейки над 20 процента от пазарната си капитализация от пика през октомври насам.

Foxconn, освен iPhone, сглобява и лаптопи и игрални конзоли PlayStation за Sony във фабриките си в Китай и по света.Освен че ще съкрати служители, компанията ще ревизира и заплатите на всички мениджъри, които получават по над $150 000 годишно.

Apple има план Б за намаляващото търсене на телефони. Но доставчиците ѝ нямат

Apple има план Б за намаляващото търсене на телефони. Но доставчиците ѝ нямат

Американските пазари затвориха на червено заради притеснения около iPhone