Докато пандемията се направи 2020 година катастрофална за редица сектори, то един от лидерите в търговията на дребно в САЩ отчита рекордно представяне от пролетта на миналата година насам. Това е и причината тя да изплати не един, а общо четири пъти бонуси на всички свои служители от април месец до сега.

Сега от ръководството на осмият по големина американски търговец - Target, са взели решение да изплатят бонуси за пети пореден път в началото на новата година заради бързия растеж на бизнеса си.

От официално съобщение на компанията става ясно, че всички, работещи в магазините, дистрибуционните центрове, както и в офисите ѝ ще получат 500 долара. На тези, които са на ръководни позиции, ще бъдат изплатени между 1000 и 2000 долара.

Според информацията в него това ще бъде инвестиция от 200 милиона долара за Target, за която работят над 360 000 души.

Първите изплатени бонуси през април 2020 година са били насочени към ръководителите на магазини на компанията, а през юли наетите на непълно работно време са получили бонуси от 200 долара.

Target отчита рекордни продажби за миналата година особено през празничния сезон. Оборотът от онлайн търговия е скочил със 102% в сравнение с 2019 година, а този във физическите магазини - със 17 на сто.