Още една пречка отпадна пред създаването на нови лидер в световната автомобилна индустрия. Групата на Peugeot получи одобрението за сделката с Fiat Chrysler на един от основните си акционери - френското правителство. Това твърдят запознати, цитирани от Bloomberg.

12% от акциите на PSA са собственост на правителството. Също така то има представител в борда на компанията и след даденото съгласие вероятно окончателното одобрение на споразумението ще бъде потвърдено през тази седмица. Директорите на групата имат насрочено заседание във вторник.

"Сделката има смисъл в посока създаването на нов шампион от световен ранг, който да се справя с предизвикателствата на устойчивата мобилност", коментира в понеделник френският финансов министър Брюно Льо Мер.

Fiat Chrysler и Peugeot подписват скоро

Сделката за четвъртия най-голям автомобилен производител ще бъде подписана скоро

Компаниите вече уведомяват служителите си за хода

В края на октомври стана ясно, че автомобилните производители обмислят да се обединят и да създадат нов гигант на пазара.

Според предложението акционерите на всяка от компаниите ще държат 50% от акциите на обединеното дружество. Инвеститорите във Fiat ще получат дивидент от 5,5 милиарда евро, докато тези на PSA - около 3 милиарда евро.

Сливането между Fiat и ще създаде автомобилен производител за 50 милиарда долара, който ще може да се конкурира с лидерите в индустрията.

Fiat и Peugeot одобриха сливането си, което ще създаде компания за $50 милиарда

Fiat и Peugeot одобриха сливането си, което ще създаде компания за $50 милиарда

Бордовете на двете компании са дали своето "да" за първоначалния план за обединение