Българският стартъп Healee, който предоставя възможност за дистанционни медицински прегледи, получи инвестиция в размер на €800 хил. В компанията, която притежава и портала SuperDoc.bg, средства са вложили фондовете Eleven Investments и HR Capital, потвърди пред Money.bg Йосиф Дишлиев, един от основателите.

Инвестицията ще бъде осъществена на два транша, като първият вече премина. Eleven, които скоро излязоха на Българската фондова борса, влагат €200 хил., а HR Capital - €300 хил. Така първите притежават 6,3% от компанията, а вторите - 9,4%. Мажоритарен собственик с 82,7% остава Христо Косев, а Васил Терзиев, съосновател на "Телерик" и "Телерик Академия", притежава 1,7%, сочат данни от Търговския регистър.

Healee стартира преди около две години и през платформата вече са извършени над 10 хил. консултации от 1,1 хил. лекари от България, Великобритания, САЩ и Австралия, разказа пред Money.bg по Bulgaria ON AIR Дишлиев. Healee предлага мобилно приложение, както и уеб интерфейс. Регистрацията и ползването от страна на потребителите е безплатно, като те заплащат само определената от лекарите цена на прегледа.

Healee ще използва свежите средства, за да подкрепи развитието си и да достигне нови пазари, сред които САЩ, Австралия и Великобритания.

"Много сме развълнувани да инвестираме в Healee, един от пионерите на бързо растящия пазара на телемедицината в целия ЦИЕ регион. Виждаме компанията като пазарна възможност за огромен потенциал, тъй като тя е сред първите в региона в индустрия, която е готова за трансформация", казва Валери Петров, партньор в Eleven.

Healee, която вкара лекарите в телефона

Българският стартъп, който вкара лекарите в телефона

Съвременните комуникационни методи навлязоха и в медицината. Как прегледите вече са онлайн?