Най-голямата платформа за търговия с криптовалута в света Binance обяви, че се оттегля от сделка за закупуване на конкурентна борса FTX. Съобщението дойде един ден след като Binance заяви, че планира да придобие FTX.

Според коментара на Binance отказът от сделката е поради "неправилно управлявани клиентски средства", открити при прегледа на счетоводните книги на FTX и поради съобщения в пресата, че регулаторните агенции на САЩ ще разследват FTX, пише Washington Post.

Биткойн удари 2-годишно дъно, след като страх заля пазара на цифрови активи

Биткойн удари 2-годишно дъно, след като страх заля пазара на цифрови активи

Цената се срина с над 10% през последните 24 часа до 17 600 долара

Засега няма коментар от FTX. Не е ясно какво ще стане с компанията. Отказът от сделката поставя под въпрос бъдещето на една от най-големите платформи за крипто търговия. Това ще донесе и сътресения за индустрията, която се клати вече месеци.

Сам Банкман-Фрайд или как да загубиш близо 14 милиарда долара за ден

Милиардерът, който за 24 часа загуби близо 14 милиарда долара и вече е само милионер

Крахът на FTX и FTT лиши собственика им от статуса на милиардер

Биткойнът - най-голямата криптовалута, се срина с 15%, продължавайки спада от вторник, след като FTX обяви, че не е в състояние да посрещне скок в заявките за теглене и потърси сделката с Binance като спасителен пояс. В един момент в сряда вечерта цената му падна до 15 600 долара или най-ниската от ноември 2020 г.

Стойността на криптовалутите скочи по време на пандемията. Но когато Федералният резерв сигнализира преди година, че ще започне да повишава лихвените проценти, за да се бори с инфлацията, инвеститорите избягаха от по-рискови инвестиции като крипто и цените паднаха рязко.