Базираната в САЩ софтуерна компания Oracle ще придобие фирмата Cerner - доставчик на услуги, устройства и хардуер за здравни информационни технологии, в сделка на стойност около 28,3 милиарда долара, предават световните медии. Съгласно сделката Oracle ще закупи пълните акции на Cerner, като заплати $95,00 на акция.

Базирана в Северен Канзас Сити, Мисури, Cerner предлага цифрови информационни системи за болници и здравни системи, за да помогне на медицинските специалисти да предоставят подобрено здравно обслужване на отделни пациенти и общности.

Тръмп одобри сделката за TikTok, Walmart и Oracle ще платят $12 млрд.

Тръмп одобри сделката за TikTok, Walmart и Oracle ще платят $12 млрд.

Световният бизнес ще бъде с централа в Тексас и може да създаде 25 000 работни места

Компанията изготвя цялостни анализи, управление на здравето на населението, клинични решения, отворени и оперативно съвместими решения, управление на цикъла на приходите, услуги и технологии, както и решения за данни в реалния свят.

С над четири десетилетия опит в модернизирането на електронните здравни досиета, Cerner работи за рационализиране и автоматизиране на клинични и административни работни процеси.

Cerner и Oracle ще работят заедно, за да предоставят подобрена информация на медицинските специалисти в САЩ и по света. По този начин ще се помогне за вземането на по-добри решения за лечение и подобряване на резултатите на пациентите. Очаква се сделката да позволи на Cerner да засили темпото на развитие на продукти и технологии с ресурсите, инфраструктурата и облачните възможности на Oracle.

И тъй като системите на Cerner вече ще работят в базата данни на Oracle, само специално упълномощени медицински специалисти ще имат достъп до данните за пациентите.

Колко харчат американците за здравеопазване?

Колко харчат американците за здравеопазване?

И задоволителни ли са резултатите

"Здравеопазването е най-големият и най-важният вертикален пазар в света - оценен на 3,8 трилиона долара миналата година само в Съединените щати", заяви главният изпълнителен директор на Oracle - Сафра Кац.

Темповете на растеж на приходите на Oracle се увеличават тази година. След придобивката, Cerner ще бъде огромен допълнителен двигател за растеж на приходите за години напред, защото бизнесът на компанията ще бъде разширен в много повече страни по света.