Най-голямата компания във фармацевтичния сектор у нас - "Софарма Трейдинг", обяви, че ще бъде новия собственик на групата атпеки на "ЕС СИ ЕС Франчайз". В официално съобщение от компанията посочват, че вече имат подписан договор за придобиването ѝ. Предстои сделката да получи разрешение от Комисията по защита на конкуренцията.

С тази стъпка "Софарма Трейдинг" ще увеличи значително броя на обектите си, като към момента тя има над 60 аптеки под бранда SOpharmacy, а "ЕС СИ ЕС Франчайз" управлява над 150 такива обекта в цялата страна.

"Сливането на SOpharmacy и "ЕС СИ ЕС Франчайз" ще осигури по-силна пазарна позиция и възможност в още по-голяма степен да удовлетворяваме нарастващите потребности на българските пациенти от качествени здравни услуги. Обединението е в унисон с нашата стратегия за разрастване в национален мащаб на операциите ни в ритейл сегмента на аптечен пазар", посочва изпълнителният директор на "Софарма Трейдинг" Димитър Димитров.

Софарма обединява бизнеса си в Сърбия под корпоративния бранд

Софарма обединява бизнеса си в Сърбия под корпоративния бранд

И прави ключова стъпка в дигитализацията на своите услуги в страната

"ЕС СИ ЕС Франчайз" оперира на българския пазар от 2007 година, като тя управлява няколко вериги аптеки - "Санита", "Сейба аптеки и дрогерии" и "Софийски аптеки".

От своя страна "Софарма Трейдинг" оперира в разнообразни сегменти на здравния сектор - търговия на едро с лекарства, медицински изделия и консумативи на болничен пазар, търговия на едро с продукти за здраве и красота и други.

От 2015 година дружеството развива своя верига аптеки под марката SOpharmacy, като днес има повече от 60 обекта в 10 града. През същата година българската компания навлезе и на сръбския пазар, като придоби местна компания.

"Софарма Трейдинг" купи 100% от акциите на "Лековит"

"Софарма Трейдинг" купи 100% от акциите на най-бързо растящия доставчик на лекарства в Сърбия

През 2017 година дружеството стана мажоритарен собственик в компанията