След търг, обявен от TIM HELLAS, ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ започна реализацията и предлагането на разширено интегрирано решение RingBackTones, включващо всички потребителски интерфейси (WEB/WAP/SMS/IVR), съобщиха от компанията.

Общата стойност на проекта е приблизително 600 000 евро.

TIM HELLAS притежава значителен контингент от клиенти на гръцките GSM, GPRS и 3G пазари. Компанията сключи споразумение с ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ, която е една от основните фирми в областта на системното интегриране.

ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ работи успешно с TIM HELLAS в областта на системите за мрежово управление и на интегрираните решения за центрове за контакт вече над 10 години.

Целта на проекта е да се предложи разширено решение за RingBackTones приложение с по-големи функционални възможности, което използва част от съществуващата мрежова инфраструктура на TIM.

Тази услуга позволява на абонатите на TIM да избират и настройват чрез няколко различни потребителски интерфейса музика, която ще се чува като рингтон за хората, които им се обаждат. ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ проектира решението по начин, който позволява прозрачно за абонатите преминаване от съществуващото обкръжение към новото приложение RingBackTones без нарушаване на нормалното функциониране на услугата.

ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ е разработила и реализирала голямо портфолио от IN услуги и услуги от следващо поколение за фиксирани, мобилни и VoIP мрежи, които лесно могат да бъдат персонализирани според бизнес нуждите на оператора и изискванията на пазара.

Компанията има широк списък от еталонни проекти в областта на проектирането и реализацията на услуги с добавена стойност в Гърция и в други страни, сред които OTE (Гърция), Cosmote (Гърция), Telekom Srbija (Сърбия), Telefonia Dialog (Полша), Vodafone Гърция, Vodafone Албания, AMC (Албания), Globul (България), Cosmofon (Скопие).

TIM Hellas Telecommunications SA е заела място на предната линия на мобилните комуникации в Европа и нейната марка е символ на иновативни продукти и услуги. Нейните предложения за гръцкия пазар се отличават със специализирани решения както за индивидуални, така и за корпоративни клиенти. 2G мрежата на TIM Hellas осигурява покритие на 99,4% от населението в цяла Гърция, а 3G мрежата на компанията е изградена във всички големи гръцки градове и запознава потребителите на TIM с новата ера в мобилната комуникация.
TIM е запазена марка и наименование, лицензирани от TIM Italia S.p.A.

ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ е член на концерна Sitronics Group (Русия) и ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ Group (Гърция). Компанията е водещ разработчик и производител на телекомуникационни системи, както и доставчик на интегрирани решения и професионални услуги за фиксирани, безжични и мобилни оператори в зоната EMEA. Над 100 клиенти в над 50 страни избраха ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ заради нейните най-съвременни продукти и решения. ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ има 2600 служители, открила е клонове в 12 страни и е сред най-големите европейски компании, заели водещи позиции по отношение на инвестициите за изследване и развитие. За повече информация, моля, посетете: www.intracom-telecom.com.

"ИНТРАКОМ България" АД е основана през 1995 г. с предмет на дейност проектиране, разработване, монтаж и обслужване на най-съвременни продукти за информационни и телекомуникационни решения в България. Инвестиционните програми на фирмата са насочени към дейности с приоритет: изграждане на нови сътрудничества и представяне на най-модерните телекомуникационни продукти, свързани с усъвършенстването на националната телекомуникационна мрежова структура. Сред клиентите на компанията са БТК, "Глобул", държавни институции.