Berkshire Hathaway продаде почти всичките си дялове в една от най-големите американски банки Wells Fargo. 31-годишната инвестиция беше сред най-успешните му преди банката да бъде разтресена от скандали за лошо отношение към клиентите, предава Еconomictimes.

Бъфет започва да инвестира в Wells Fargo през 1989 година и през годините придобива дял от 10%. Berkshire Hathaway е похарчила за тези акции 12,7 милиарда долара.

В началото седмицата обаче стана ясно, че притежава акции на банката на стойност 26,4 милиона долара. За сравнение през януари 2018 година делът му се е оценявал на 32 милиарда долара.

Бъфет вижда "значителна инфлация"

Бъфет вижда "значителна инфлация"

90-годишният милиардер посочи свой наследник за Berkshire

Репутацията на банката пострада сериозно след редица разкрития, че служителите са принуждавани да отварят банкови сметки на клиенти без тяхно знание, начислявали ли са ненужни такси за ипотека и са убеждавали клиенти да сключват автомобилни застраховки, от които не са имали нужда.

Преди повече от година Уорън Бъфет изрази мнение, че системата за стимулиране на служителите в Wells Fargo е "глупава" и банката не е успяла да овладее скандала и последиците от него.

Berkshire Hathaway притежава дялове в други американски банки, включително Bank of America.