Доларът се понижава спрямо еврото и йената в началото на валутната търговия в понеделник, заради засилващите се очаквания Федералния резерв може да прекрати през следващата година втвърдяването на паричната си политика след вероятното вдигането на лихвите следващата седмица. Доходността на американските държани облигации спада. Данните за пазара на труда в САЩ се оказаха по-слаби от очакваните.

Китайският юан също губи от стойността си заради данните за търговията и инфлацията в страната. В същото време фунтът стерлинг падна до минимално за 11 седмици ниво спрямо евро на фона на очакванията, че споразумението за Брекзит ще бъде отхвърлено от парламента при гласуването на 11 декември.

Днес сутринта американската валута се понижава по отношение на японската с 0,3 процента до 112,43 йени за един долар.

На фона на отслабващия долар евро все покачва с 0,5 процента до $1,1435.

Британският фунт стерлинг също укрепва по отношение на долара с 0,2%до $1,275. Но към общата валута се търгува по 89,70 пенса за евро (или 1,1141 евро за паунд) - най-нисък курс от края на септември.

Китайският юан зае отбранителна позиция, отбелязва Reuters,доколкото слабата статистики говори за захлаждане във втората по големина икономика в света. В понеделник сутринта китайската валута се понижава с 0,2% и се търгува на ниво около 6,8985 юана за долар за долар.