В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се търгува без съществени колебания по отношение на еврото йената. Фунтът стерлинг поевтинява заради противоречивите новини около Brexit. Цената на златото пада след покачването й в сряда.

Общата валута днес сутринта се разменя срещу американската при курс $1,10721 за едно евро, какъвто бе на практика и в края на вчерашната търговия.

Стойността на европейските пари спрямо японските също почти не се променя - 120,42 йени за евро при 120,43 йени за евро в сряда.

За един долар днес на пазара дават 108,76 йени, колкото и при закриване на валутната търговия вчера.

Известен натиск върху американската валута оказва песимистичната статистика за търговията на дребно в САЩ .Освен това пазарните участници продължават да следят информацията около търговския конфликт между САЩ и Китай.

В същото врем фунтът стерлинг се понижава по отношение на еврото и долара в очакване на яснота по повод преговорите за Brexit.

Вчера паундът подскочи в хода сесията до $1,2839 след съобщение на ирландския тв канал RTE, че северноирландската Демократична юнионистка партия е приела последните предложения по Brexit, но малко по-късно тази информация бе опровергана.

Британската валута днес сутринта се разменя по $1,2761 за паунд при $1,2832 вчера в края на сесията вчера и по 1,1523 евро спрямо 1,1590 евро за паунд ден по-рано.

Стойността на златото се понижава в четвъртък сред покачването й вчера с 0,7% заради излезлите в сряда слаби данни за търговията на дребно в САЩ. Традиционно скъпоценният метал се счита за по-безопасен актив, чийто търсене расте в условията на икономическа и геополитическа несигурност.

Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се понижава с 1,75 долара, или с 0,12%, до 1492,25 долара за тройунция. Цената на декемврийските контракти за среброто пада с 0,40%, до 17,387 долара за унция.