Apple Inc. планира да пусне три нови iPhone през тази есен, включително и наследник на XR, който не записва очакваните продажби, пише The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Компанията готви нови възможности за камерата, включително тройна заедна камера за най-скъпия модел и двойна за останалите два. Очаква се единият модел да бъде с LCD екран, както iPhone XR - най-евтиното предложение в гамата. Една от причините компанията да остави на пазара още една година технологията е, че планираното устройство е заложено в плановете отдавна.

Очаква се, че Apple ще се откаже от LCD през 2020 г. и всичките ѝ модели ще използват OLED. Този тип екрани имат по-висок контраст от по-евтините LCD.Въпреки че планирането на моделите за 2019 г. е на етап, в който трудно могат да бъдат правени големи промени, не всичко още е напълно готово, казват източниците.

Очаква се, че през тази година Apple ще пусне и iOS 13, която трябва да промени изцяло начина, по който операционната система изглежда. Голямата промяна бе готвена за предходната версия, но компанията реши да се съсредоточи върху увеличаване на бързодействието и изчистването на грешки.