Международната компания за потребителска електроника Xiaomi и Leica Camera, чиято репутация се основава на дългогодишна традиция на отлично качество, иновативни технологии и немско майсторство обявявиха тяхното сътрудничество по отношение на мобилната фотография. Първият имиджов флагман смартфон, разработен съвместно от двете компании, ще бъде официално представен през юли тази година.

Основана през 2010 г., Xiaomi в момента е третият по големина производител на смартфони в света. Нейните смартфони и други продукти се продават в повече от 100 страни и региони по света. Xiaomi се превърна във важен лидер в технологичните иновации в областта на потребителската електроника и интелигентното производство. 

Xiaomi Redmi Note 11 вече се продава в България - ето на какви цени

Xiaomi Redmi Note 11 вече се продава в България - ето на какви цени

Компанията показа серията смартфони, както и няколко AIoT продукта

В продължение на повече от 100 години Leica Camera създава фотоапарати, предпочитани от водещи фотографи, и оптични обективи от световна класа. Фотоапаратите Leica, разпознаваеми по своята отличителна "червена точка", са немско инженерство в най-добрия си вид и продължават да привличат нови поколения потребители, които се стремят да постигнат "Leica кадърът" и притежават тези шедьоври на дизайна. В допълнение към създаването на прецизно изработени продукти, Leica привлича известни фотографи и нови таланти по целия свят.

"По време на сътрудничеството, от оптичен дизайн до настройка на естетическата ориентация, иновативните технологии, продуктовата философия и предпочитанията за изображения на двете страни се обединиха по безпрецедентен начин", споделя Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi Group.

Xiaomi представи три нови модела смартфони, които идват у нас: ето на какви цени

Xiaomi представи три нови модела смартфони, които идват у нас: ето на какви цени

Серията Xiaomi 12 беше официално представена във Виена

"За мен е чест да обявя дългосрочното стратегическо партньорство с Xiaomi днес. Leica и Xiaomi са глобални първокласни марки и по време на този безпрецедентен процес на сътрудничество и двете страни последователно работиха върху целта да осигурят на клиентите нова ера на мобилната фотография. Убедени сме, че първият съвместно разработен флагман смартфон за изображения демонстрира пионерския напредък на двете компании. Ние ще предоставим на потребителите в областта на мобилната фотография изключително качество на изображението, класическа естетика на Leica, неограничена креативност и ще отворим нова ера на мобилните изображения", добавя Матиас Харш, главен изпълнителен директор на Leica Camera AG.