Китайската компания Xiaomi представи във Виена новата серия Xiaomi 12. У нас идват три водещи смартфона: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X. Новите смартфони ще позволят на потребителите да заснемат снимки със студийно качество, независимо от повода и независимо от светлината или движещите се обекти.

И трите телефона разполагат с професионален набор от тройни камери за гъвкаво снимане, голяма 50MP основна широкоъгълна камера с възможности за записване на видео в 8K резолюция както при Xiaomi 12 Pro, така и при Xiaomi 12.

Наличности в България:

Xiaomi 12 Pro се откроява със своята най-съвременна тройна 50MP камера, която разполага с ултра голям основен сензор Sony IMX707. Той е способен да улавя големи количества светлина и дава възможност за разширени възможности за изобразяване с по-бързи скорости на фокусиране и повишена точност на цветовете. Xiaomi 12 и Xiaomi 12X разполагат с 13MP ултраширокоъгълна камера, както и 5MP телемакро камера.

Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 притежават усъвършенстваните AI алгоритми на Xiaomi. Тези иновации позволяват по-лесното записване на всеки момент дори при слаба светлина или движещи се обекти. Xiaomi ProFocus идентифицира и проследява обекти, предотвратявайки замъгляване или разфокусиране на снимки на движещи се или замъглени обекти. Тези подобрения включват възможности за автоматично фокусиране на очите и лицето. Ultra Night Video използва собствените алгоритми на Xiaomi за запис на видео дори при изключително слаба светлина.

Серията Xiaomi 12 разполага с усъвършенствани мобилни платформи Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 разполагат с процесор Snapdragon® 8 Gen 1 - най-модерната мобилна платформа на Qualcomm. Създаден по 4nm технология, този процесор повишава възможностите за графично изобразяване на GPU с 30% и енергийната ефективност с 25% в сравнение с предишното поколение1. Междувременно Xiaomi 12X се захранва от водещия 5G процесор - Snapdragon® 870 - за безпроблемна ежедневна употреба. И трите устройства се предлагат с UFS 3.1 изключителна скорост на зареждане и пренос на данни заедно с LPDDR5 RAM за скорости на паметта до 6400 Mbps.

За оптимално преживяване, серията Xiaomi 12 разполага с високоефективни охладителни системи, подсилени от много голяма камера за охлаждане и множество слоеве графит, за да предложи водеща способност за охлаждане.

И трите устройства предлагат AMOLED Dot Display с оценка A+ от DisplayMate и поддръжка на TrueColor. Дисплеят разполага с устойчив на надраскване дисплей Corning® Gorilla® Glass Victus® и поддържа Dolby Vision®. Серията Xiaomi 12 поддържа и HDR 10+. Xiaomi 12 Pro е сертифициран от SGS Eye Care Display.

Xiaomi 12 Pro притежава 6,73-инчов WQHD+ дисплей на устройството, който използва AdaptiveSync Pro за интелигентно регулиране на динамичния LTPO дисплей между 1Hz и 120Hz в зависимост от съдържанието.

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X доставят най-цветния до момента дисплей за смартфон Xiaomi с повече от 68 милиарда цвята на 6,28-инчови Full HD+ дисплеи. И двата модела разполагат с 120Hz AdaptiveSync за впечатляваща висока разделителна способност и дисплей без трептене.

Xiaomi Redmi Note 11 вече се продава в България - ето на какви цени

Xiaomi Redmi Note 11 вече се продава в България - ето на какви цени

Компанията показа серията смартфони, както и няколко AIoT продукта

Серията Xiaomi 12 разполага със звук SOUND BY Harmon Kardon, захранван от Dolby Atmos®. Xiaomi 12 Pro притежава два спийкъра за високи и два спийкъра за ниски честоти. Xiaomi 12 и Xiaomi 12X доставят балансиран стерео звук, идеален за потапящи игри или видео.

Серията идва с MIUI 13, лансиран в световен мащаб по-рано тази година. Актуализацията включва по-бързо съхранение, по-висока ефективност на фоновия процес, по-интелигентна обработка и по-дълъг живот на батерията. Новите функции в подобреното изживяване включват Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms и Smart Balance.

Xiaomi 12 Pro разполага 120W Xiaomi HyperCharge. С батерия от 4600mAh, напълно заредена само за 18 минути с помощта на режим Boost, Xiaomi 12 Pro предоставя възможности за зареждане от следващо поколение.

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X разполагат с 4500mAh батерии в корпусите си. И двете устройства поддържат 67W кабелно турбо зареждане за бързо включване. Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 също поддържат 50W безкабелно зареждане и 10W обратно зареждане.

Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 използват Xiaomi AdaptiveCharge, интелигентен алгоритъм за зареждане, който се учи и се адаптира към навиците за зареждане, което удължава живота на батерията.

Смартфоните от серията Xiaomi 12 пасват удобно в дланта на ръката ви. 6,73-инчовият дисплей на Xiaomi 12 Pro е затворен в елегантна рамка с изтънчени 3D линии. Междувременно 6,28-инчовият дисплей на Xiaomi 12 и Xiaomi 12X е с широчина само 69,9 мм и е подчертан от плавни извивки за перфектно прилягане. И трите устройства се предлагат в цветовете Gray, Purple и Blue.

Потребителите на серията Xiaomi 12 Series ще получат до три месеца YouTube Premium без заплащане - стъпка, която да даде на потребителите достъп до най-доброто съдържание без реклами и офлайн, където е налично. Предимствата включват абонамент за YouTube Music Premium, където потребителите могат да получат неограничен достъп без реклами до повече от 80 милиона официални песни плюс изпълнения на живо, кавъри и ремикси.

Всички смартфониXiaomi 12, Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12X могат да се възползват безплатна услуга за смяна на екрана в рамките на 6 месеца (180 дни) от датата на покупка. Офертата е валидна в следните страни от ЦИЕ и скандинавските страни: Норвегия, Финландия, Дания, Швеция, Литва, Латвия, Естония, Босна и Херцеговина, Словения, Словакия, Сърбия, Румъния, Полша, Унгария, Гърция, Чехия.

Освен товам, потребителите на Xiaomi 12 Pro могат да се насладят на международно гаранционно обслужване. Офертата е валидна в следните страни от ЦИЕ и скандинавските страни: Полша, Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Австрия, Хърватия, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, България, Гърция, Румъния, Словения.

Xiaomi 12X ще бъде наличен в официалната търговска мрежа от 1 април, а Xiaomi 12 и Xiaomi 12 Pro ще бъдат налични за закупуване в официалните офлайн и онлайн канали на Xiaomi България от 11 април. Скоро предстои да бъде обявена специална промоция по случай старта на продажбите, обявиха от компанията.

Xiaomi се похвали с първо място в България и показа нова серия телефони

Xiaomi се похвали с първо място в България и показа нова серия телефони

За първи път на българския пазар ще се предлага и таблета на компанията