Производството на авточасти в България набира все по-голяма скорост. Доказва го и намерението на една от големите компании в сектора у нас "АЛС България" за построяването на свой трети завод.

Канадската компания към момента произвежда в софийското село Мусачево и Ихтиман седалки за германската луксозна марка BMW. Сега дружеството има нов план - да открие завод в Благоевград, в който да прави нов продукт, съобщава вестник "Капитал".

"АЛС България" планира да произвежда в южния български град тапицерии за волани за нов клиенти - Volkswagen. В момента дружеството приключва последните подробности около наемането на избраното помещение в Благоевград.

Инвестицията ще бъде главно в оборудване и се очаква да е между 500 хил. и 1 млн. евро. Плановете са в завода да работят между 200 и 250 души, но има място и за разширение.

Тапицериите ще се произвеждат за румънски клиент, който доставя волани за Volkswagen. Всички материали ще се осигуряват от румънската компания, а в Благоевград ще се прави самото обличане на воланите.

До момента компанията е наела общо 1600 души и очаква 160 милиона лева оборот през тази година.