Българският фонд за дялово финансиране Eleven Ventures обяви първите 4 стартъпа, които ще участват в Eleven Alpha - специална програма за подкрепа на изключителни основатели от ЦИЕ в ранните дни на техните начинания. Те ще получат по €300 000 инвестиция срещу 10% от капитала на всяка от компаниите.

Две от финансираните компании са от България

Четирите избрани стартиращи фирми, които се присъединяват към програмата, са словенската Perfeqt (Здравеопазване), гръцката MyTeam (Fintech & Future of Work), и представителите от България - True Insights (Ecomtech) и FlatAway (Future of Work).

Преди 4 месеца фондът обяви стартирането на програмата. Eleven Alpha е насочена към основатели в начален етап на развитие на техния бизнес. Това може да означава да имат само смела идея и груб прототип или вече първи плащащи клиенти.

Българският стартъп Ondo Solutions привлече €1 милион

Българският стартъп Ondo Solutions привлече €1 милион

Системата за прецизно напояване вече работи в над 15 ферми и у нас и в Северна Македония

Четирите приоритетни вертикали на Eleven (Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food) остават на фокус, но вратата е отворена за стартъпи и в други индустрии.

Екипът на Eleven е прегледал над 450 кандидатури от 25 държави

След това фондът избира 4 екипа, които получават одобрение за по-малко от 2 месеца от подаването на кандидатурата си.

"Изключително сме доволни от четирите избрани компании и техния ентусиазъм да се възползват напълно от нашата платформа", коментира Ивайло Симов - управляващ партньор в Eleven.

След потвърждаване на сделката, основателите получават достъп до цялото ноу-хау в изграждане на компании и ресурси от Eleven. Екипът ще осигури постоянна подкрепа и ще работи лично с предприемачите, за да разработи индивидуален план за развитие на компанията, който да им помогне достигането на следващия етап.

Снимка 579064

Източник: iStock Images

Perfeqt е домашен тест за урина и мобилно приложение, което проследява здравето на тялото ви и предоставя персонализирани съвети за начина на живот и хранене въз основа на вашите резултати.

В рамките на приложението потребителят вижда резултати и обяснения за всички параметри, които се тестват, както и персонализиран план и предложения за промени в начина на живот и хранене, които биха могли да подобрят определени параметри.

MyTeam е B2B SaaS екосистема, която помага на спортните клубове да оптимизират ежедневните си операции чрез единна уеб базирана платформа, като в същото време позволява на спортистите да бъдат в крак с всички аспекти на своя спортен живот.

Бизнесът на българските стартъпи

True Insights е SaaS продукт, който помага на марките за електронна търговия и собствениците на магазини да анализират качеството на своите продуктови страници и да проследяват и сравняват продукти на своите конкуренти. Продуктът използва свой собствен AI алгоритъм.

FlatAway платформата предлага професионално управлявани имоти, които могат да се наемат за гъвкави периоди. Освен това има абонаментен модел, който позволява на дигиталните номади да сменят местата си безпроблемно, като плащат един и същ месечен наем, независимо от местоположението.

Програмата за финтех иновации на Eleven и Visa се разраства в Югoизтoчнa Eвpoпa

Програмата за финтех иновации на Eleven и Visa се разраства в Югoизтoчнa Eвpoпa

Последната му инвестиция у нас е в онлайн платформата за застраховки Boleron