Велико Търново вече има първия си при това много модерен многофункционален бизнес център. Новата придобивка беше построена за 4 години - от 2019 г. до 2023 година. Разгъната застроена площ е над 30 хил. кв. метра, сградата е на осем етажа плюс един подземен и един технически.

И макар че официалното откриване най-вероятно ще се състои в началото на февруари 2024 г., вече са се настанили първите три фирми наематели, като се водят преговори с още 20 фирми, уточни за регионалния в-к "Борба" управителят Милен Георгиев.

Иновативният проект предлага конгресен център, който досега липсваше в старата столица. А през годините се е доказала необходимостта от такъв, което показват и многобройните запитвания за база, в която да се провеждат многолюдни събития, конференции и конгреси.

Конгресният център разполага с шест зали и е снабден с висококачествени аудио-визуални системи и просторни фоайета. Най-голямата конгресна зала е напълно готова да отговори на високите изисквания за провеждане големи мероприятия, а за пълното техническо окомплектоване се очаква доставката от Франция големи тонколони.

Бизнес центърът предлага модерни офис пространства, персонализирани според индивидуалните нужди на ползвателите, както и 30 изнесени работни места.

На разположение на посетителите на бизнес центъра ще има и: плувен басейн, фитнес и ресторант на самообслужване.

Новата бизнес сграда в сърцето на София FPI City Tower отваря врати през 2025 г.

Новата бизнес сграда в сърцето на София FPI City Tower отваря врати през 2025 г.

Отдаваемата офис площ е 9000 кв. м.,а от 7 до 13 етаж сградата ще е с жилища

Инвестициите, направени от фирма "Екстрапак" - занимаваща се с производството на торби и опаковки от хартия, текстил и полиетилен - при строителството на бизнес центъра, са около 40 млн. лева. Проектът е дело на студио "Иво Петров архитекти", а самото строителство е поверено на фирма "Лъки строй 2011" ЕАД - Габрово. Сградата наскоро беше одобрена от Държавната приемателна комисия без забележка.

Не случайно новият бизнес център е разположен на много комуникативно място - на входа на Велико Търново, в Западната промишлена зона. Така комплексът предлага лесен достъп и съвременна инфраструктура, включително паркинг на две нива за 230 автомобила и станции за зареждане на електроавтомобили.

Прави впечатление и начинът на отопление на новоизградения бизнес център във Велико Търново. 72 на брой 100-метрови сондажи осигуряват топлина или охлаждане според потребностите. Освен геотермална климатизация, подово отопление, рекуператорни устройства за вентилация, сградата се захранва с електроенергия само от възобновяеми източници.

Аутсорсинг индустрията в България търси нови локации - Стара Загора, Велико Търново и Русе

Аутсорсинг индустрията в България търси нови локации - Стара Загора, Велико Търново и Русе

Гост в предаването Money.bg е Илия Кръстев, член на УС на Българската аутсорсинг асоциация