Публикуван в Times доклад отбеляза, че "някои работодатели молят служителите си да докажат, че са били ваксинирани. А други не. Според проучване на Gartner половината от големите световни организации няма да проследят ваксинационния статус на своите служители и това може да се окаже проблем.

По-малко от всеки десет работодателя в Европа и САЩ (8%) изисква от служителите си да покажат доказателство за ваксинация. Единствената държава в Европейския съюз, в която над 60 на сто от работодателите имат право да попитат служителите си дали са получили ваксина срещу COVID-19 е Ирландия.

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В ресторантите ще се влиза само с ваксина или отрицателен PCR, а чиновниците в Краснодар остават без бонус, ако се разболеят

Според Марк Шоу, който е главен изпълнителен директор на Tento Applied Sciences, дигитализацията е неизбежна във всички аспекти на нашия трудов живот, което ще повлияе на тези дискусии и решенията, които компаниите и организациите ще трябва да вземат, за да гарантират, че работната сила, клиентите и околната среда са в безопасност. Бърз, сигурен и индивидуално контролиран начин за работодателите и служителите да докажат и валидират състоянието си на ваксинация и тест с едно докосване на екрана, помага на хората и организациите да прилагат доверена и контролирана стратегия.

Повечето хора искат да знаят, че всички, с които работят или общуват, са били ваксинирани или че имат антитела, за да имат възможно най-ниския личен риск.

"Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени организациите днес е именно гарантирането на безопасността на техния персонал и клиенти по време на настоящата пандемия, а и на евентуалните такива в бъдеще", коментира Шоу. И допълва, че ако служителите на дадена компания не са сигурни за своята безопасност, просто не е морално да се изисква от тях да ходят присъствено на работа.

Истинската криза ще дойде след края на пандемията

Истинската криза ще дойде след края на пандемията

Най-тежките икономически симптоми ще се появят след изчезването на вируса. Задават ли се масови протести?

Според повечето HR специалисти в Европа, правилният избор относно здраве и безопасност ще гарантира по-безопасна работна среда и ще затвърди ценностите, че дадена организация е отговорна. Тук обаче остава сериозният проблем с правото на личен избор дали човек да се ваксинира или не. А както знаем, личният избор и свободата на действията е гарантирано човешко право в демократичния свят.

Въпросът е, че за да се ускорят завръщанията към офиса в много бизнес сектори, както и бизнес пътуванията, е наложително работодателите безопасно да управляват достъпа до работното място на своите служители. А единственият начин това да се случи е да знаят дали техните служители са ваксинирани и ако не - разполагат ли с антитела след прекаран коронавирус.

Четири начина, чрез които работодателите да насърчат завръщането в офиса

Четири начина, чрез които работодателите да насърчат завръщането в офиса

Какво е нужно, за да се намалят усещанията за тревожност и стрес?