Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за разработването на критични услуги от FinTech областта на продукта в световен мащаб, обявиха от компанията. Uber отдава ключово значение на българския си център и затова залага на опитен лидер като Иван Атанасов, който е с нaд 20 гoдини oпит в технологичната индустрия, 13 от които са на лидерски позиции.

Атанасов се присъединява към компанията през 2018-а година и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите, обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движения на пари между Uber и техните партньори.

"Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber. Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона потребители на платформата разчитат на нас", коментира Иван Атанасов и допълва, че амбицията му е "София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и офисът на компанията тук да достигне до 250 души в близките 3 години.

Новият управител ще отговаря за иновативното развитие на продуктите, създавани в София, както и за растежа на инженерния екип. Uber Engineering София стартира в България през 2014-а година и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско. Екипът тук разработва FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата законосъобразност. В момента у нас работят 80 души, като компанията планира да наеме още 20 човека до края на годината и още поне 50 през 2022-а година.