Цената на акциите на Pandora се срина с над 10%, след като американската услуга за стрийминг на музика обяви, че главният изпълнителен директор Браян Макандрюс е напуснал компанията.

Той е заменен от съоснователя на платформата Тим Вестергрен, който ръководеше нейния бизнес от 2002 до 2004 г., предаде BBC.

Услугата за онлайн слушане на радио изпитваше трудности на фона на растящата конкуренция от Spotify и Apple Music. Тя отчете разочароваща печалба за четвъртото тримесечие на годината, въпреки че броят на активните потребители е паднал с по-малко от процент.

Промените в мениджмънта ще „засилят стратегията за растеж на компанията”, посочи Pandora, но не обясни на какво се дължи напускането на Макандрюс. Акциите на американската музикална платформа са поевтинели с една трета през последните 12 месеца преди новината за смени в ръководството.

В изявление досегашният шеф на Pandora Браян Макандрюс заяви, че за него е билo чест да ръководи компанията за последните две и половина години. „Пожелавам на компанията всичко най-добро, докато продължава в следващия етап на растеж”, написа той.

Стрийминг услугата съобщи още, че директорът, отговарящ за стратегията на компанията, Сара Клеменс ще стане главен оперативен директор, за да подпомогне разширяването на бизнеса и да развие нови начинания.

С какво Pandora превъзхожда Apple Music и Spotify и защо Адел им обърна гръб?

С какво Pandora превъзхожда Apple Music и Spotify и защо Адел им обърна гръб?

Новият албум на британската звезда е достъпен само на първата стрийминг платформа