Facebook и Apple се изправят в интересна, нова битка, но не на технологичната сцена, а на пазара на недвижими имоти. Оказва се, че и двата технологични гиганта са харесали за свой офис грандиозната сграда на пощата в Манхатън, която в момента преминава през основен ремонт, пише New York Post.

Още през септември стана ясно, че компанията на Марк Зукърбърг води преговори за наемането на офис пространство с размер от почти 70 000 кв. м. в сградата на пощенската служба James A. Farley, намираща се срещу залата Медисън Скуеър Гардън.

Наскоро обаче Apple е решила, че също иска и четирите етажа на реновираната от Vornado Realty Trust сграда, включително новият етаж на покрива, който ще бъде обграден от градини.

Интересът на двата технологични гиганта представлява дилема за председателя на Vornado Стийв Рот, който вече отдава под наем сграда с почти същата площ на Facebook на Броудей. Огромното колебание идва от факта, че Apple е предложила по-добра сделка, казват източници на изданието.

Но все пак посочват, че Рот явно клони към Facebook, с които работи от 2013 г. Интерес към четвъртия етаж са имали и японците от Dentsu, но в крайна сметка са се отказали. Запитвания е имало дори и от Amazon, който е искала около 9 000 кв. м. от бившата поща, построена през 1912 г.

В същото време Apple е оглеждала и други имоти в Манхатън.