Има много малко хотели в света, които 7- звезди. Причината е лукса и разкоша, които трябва да се осигурят за хотел на подобно ниво. Декори с елементи от злато, пищен интериор и най-вече личен камериер са факторите, които отличават тези хотели от останалите.

Ето няколко такива места за настаняване, които с право са спечелили престижния 7-звезден статут:

The Mark Hotel в Ню Йорк

Хотелът е забележителност на Медисън авеню от 20-те години на миналия век. Той комбинира комфорт с авангарден дизайн и съвременни технологии, гостите могат да очакват безпрецедентно ниво на обслужване. По-интересното е, че най-скъпият апартамент в хотела е за $86 000 на вечер и позволява на гостите да имат 24-часов достъп до шивашки услуги Bergdorf Goodman. Хотелът е известен с това, че е посрещал и настанявал високопоставени личности като Бил Клинтън. The Mark Hotel има и подбрано меню, на което вашите четириноги приятели също могат да се насладят.

Burj Al Arab  в Обединени арабски емирства

Снимка 569917

Източник: iStock

Нито един списък с хотели няма да е достатъчно "луксозен" без споменаването на Бурж Ал-Араб. Най-високият хотел в света е признат за 7-звезден, заради изключителни удобства, които предлага. Впечатляващият хотел е разположен на изкуствения остров и разполага с кралски апартаменти Хотелът предлага личен иконом, киносалон, шофьор и дискретно настаняване. Нищо чудно престоят в хотела ще ви накара да се почувствате като кралска особа.

Signiel Сеул в Южна Корея

Когато става въпрос за 7-звездни хотели, Южна Корея не изостава в списъците. Signiel Seoul е известен 7-звезден хотел в столицата Сеул. Хотелът се намира в Lotte World Tower и предлага скъпи услуги за гостите. Предлага ресторант със звезда Мишлен, трансфери с хеликоптер, хотелските стаи със спираща дъха гледка към града. Всички гости, които се настанят в хотела, имат шанс да получат достъп до най-големия нощен клуб в Азия.Следващия път, когато посетите Южна Корея, знаете накъде да се отправите!

Emirates Palace в Абу Даби, Обединени арабски емирства

Снимка 569919

Източник: GettyImages

Когато влезете в този грандиозен и разкошен хотел, вече можете да разберете за какво всъщност го прави толкова разкошен. Emirates Palace е украсен със златни елементи, има полилеи Сваровски, а отвсякъде лъха на лукс. Ако сте обсебен от идеята да купувате злато, тогава автоматът за продажба на злато там е идеален за вас. Хотелът разполага и с 12 външни фонтана и луксозен интериор, които допълват цялостния облик на мястото.

Снимка 436911

Източник: Wikipedia

Pangu 7 Star Hotel - Пекин, Китай

Друго водещо име сред списъка със 7-звездни хотели по целия свят е Pangu 7 Star hotel. Хотелът се нарича още Morgan Plaza и е мечта за всички пътуващи. Това, което носи изключително голяма стойност е неговата библиотека, която също е известна като една от най-големите в света. Хотелът с форма на дракон разполага и с 12 впечатляващи апартамента - те са на два етажа и са имат удобства като водни басейни и прибиращи се стъклени покриви.