Националният превозвач "България Ер" подписа споразумение за кодшеър партньорство с авиокомпанията Qatar Airways, която е определена за най-добрия авиопревозвач в света за 2019 година на престижните Световни авиационни награди.

Партньорството ще осигури на клиентите на "България Ер" бърза и удобна връзка до всички пет континента по дестинациите на Катарската авиокомпания. От днес, 17 февруари 2020 година, всеки може да закупи своя билет, като първите полети по партньорството започват от 2 март.

Голямо е преимуществото и за пътуващите от черноморските градове Варна и Бургас. В рамките на споразумението те вече ще имат възможност с един самолетен билет и прекачване в София и Доха да се възползват от разнообразната мрежа от дестинации на Qatar Airways.

"Сътрудничеството ни с "България Ер" е част от серията партньорства, които обявихме скоро с авиокомпании от цял свят, демонстрирайки ангажимента ни да работим заедно с колеги от други превозвачи, за да предоставим на пътниците неразривна свързаност и ненадмината услуга", заяви Негово Превъзходителство Акбар ал Бейкър, Главен изпълнителен директор на Qatar Airways Group.

"За "България Ер" е голямо удоволствие, че добавя към мрежата си от партньори Qatar Airways, която безспорно е една от най-уважаваните и престижни авиокомпании в света. Радостни сме, че точно те ни припознаха като партньор и по този начин пътниците ни ще могат да пътуват бързо и удобно до всички 160 дестинации на Катарската авиокомпания. Това сътрудничество е само част от дългосрочната ни стратегия за развитие и сме щастливи да посрещнем на борда на самолетите си пътниците на Qatar Airways", коментира и Христо Тодоров - изпълнителен директор на "България Ер".

Партньорството с Qatar Airways е и поредната стъпка към обогатяване на портфолиото от дестинации на българския национален превозвач. Само от началото на 2020 година "България Ер" обяви две нови директни въздушни линии до Санкт Петербург и Валенсия. През изминалата 2019 година чрез партньорства с Air Baltic и Condor пътниците на авиокомпанията вече могат да стигнат както до сърцето на Балтика (Рига, Вилнюс и Талин), така и до екзотичните кътчета Пунта Кана и Канкун.

"България Ер" е най-голямата българска авиокомпания и национален превозвач на Република България. Тя изпълнява директни полети до 25 града в Европа, сред които и вътрешни полети до Варна и Бургас.

Qatar Airways за първи път стъпва на българския пазар на 22 септември 2011 г., когато стартира четири пъти седмично полети от и до София. През годините, поради силното търсене на пътниците, честотата нараства до 14 полета седмично.

"България Ер" започва редовни полети до Валенсия

"България Ер" започва редовни полети до Валенсия

От 2 юни