Китай бе последният пазар, на който стъпи хитовата лента „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Седмият епизод от популярната поредица успя да спечели публиката в азиатската страна още с дебюта си през уикенда, съобщи СNN.

Приходите от продължението на продукцията на Disney, чиято премиера във втория по големина филмов пазар в света бе в събота, достигнаха 53 млн. долара в Китай през уикенда.

Продажбите от 33 млн. долара в събота маркираха най-голямата премиера в Китай за американската компания за забавления Disney.

В Северна Америка кинопродукцията събра 41,6 млн. долара през изминалите събота и неделя. Това ѝ отрежда челната позиция за четвърти пореден уикенд.

Холивуд записа най-голямата печалба в историята си

Холивуд записа най-голямата печалба в историята си

Продажбата на билети скочи рекордно

Научнофантастичният филм е генерирал общо около 812 млн. долара в САЩ. Така най-новият епизод от поредицата е единствената лента в историята, която е направила над 800 млн. долара в страната.

Преди последния уикенд витаеше известна несигурност около представянето на „Силата се пробужда“ в Китай, където историята на епизодите не е толкова позната. Въпреки това Disney не спести усилия за рекламирането на филма в страната. Тя дори разположи 500 щурмоваци по протежението на Великата китайска стена през октомври, за да промотира кинолентата.

„Макар че Disney усилено пласира филма в Китай и се очаква силна възвръщаемост, франчайзингът и познаването на марката все още са нови за китайската култура в сравнение с по-голямата част от света“, заяви Шон Робинс, старши анализатор в BoxOffice.com.

Харисън Форд взима 76 пъти повече от колегите си за новия „Междузвездни войни”

Харисън Форд взима 76 пъти повече от колегите си за новия „Междузвездни войни”

Американският актьор прибира колосална сума за ролята си на Хан Соло

Досега „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ е събрал над 1,73 млрд. долара в световен мащаб. През миналата седмица филмът надмина „Аватар“ от 2009 г. и се превърна в най-касовата лента в историята на Северна Америка.