Гръцкият остров Крит е любимо място за почивка на европейците. Той заема първо място в класацията на един от най-големите туроператори в Европа - TUI Group, базирана на резервациите, съобщават гръцки медии.

Най-големият гръцки остров е популярен със своите красиви плажове, живописни градски и природни пейзажи, както и множеството културни и археологически забележителности.

Остров Крит е сред най-добрите места за почивка в света

Гръцки остров е сред най-добрите места за почивка в света

Туристите харесват богатата му история и забележителности

Мнозина го определят като един от най-красивите острови не само в Гърция, но и изобщо. Инфраструктурата е много добра (Крит си има собствено летище), а местните са известни със своето гостоприемство.

Наскоро островът се класира на 5-о място сред най-добрите дестинации в света през 2018 г., определени от TripAdvisor, изпреварвайки световни туристически центрове като Барселона, Прага, Маракеш, Истанбул и Ню Йорк.

Търсенето в Гърция за лятото е толкова голямо, че хотелите нямат достатъчно места за туристите

Търсенето в Гърция за лятото е толкова голямо, че хотелите нямат достатъчно места за туристите

Най-голям проблем е това на Цикладските и Йонийските острови

Летният сезон дотук е успешен за Гърция, като тя отчита 100% заетост на големите хотелски вериги през юни и нарастване на международните туристи.

Независимо от това приходите на хотелите не са особено високи. Те са принудени да поддържат ниски цени, за да се съревновават с конкурентни дестинации и възстановяването на туризма в Турция.

Германските туристи имат нова любима дестинация. И тя е съвсем близо до България

Германските туристи имат нова любима дестинация. И тя е съвсем близо до България

Тя изпревари Балеарските острови като място номер 1 за лятна ваканция