Да спечелиш състояние и да натрупаш богатство не е се случва с магически трикове, запазени за малцина привилегировани. За да стане това човек трябва да притежава специфичен начин на мислене, който да го води до определени действия. Някои хора изглеждат предопределени да станат богати и те имат нещо общо - едни и същи навици. Но кои са трите ключови индикатора, които подсказват потенциала ви да придобиете значително богатство. Обобщава ги инвеститорът и автор на New Trader U Стив Бърнс.

Три признака, че един ден ще станете богати:

  1. Възползвате се от възможностите
  2. Умеете да се справите със стреса от несигурността
  3. Гледате на времето си като ценен актив

Хората, които имат потенциал да станат богати, не просто говорят - те действат. Да кажем, че виждат потенциал за обещаващ бизнес или инвестиционна възможност и се гмуркат веднага. Замислете се - ако например човек, който забелязва празнина на пазара, вместо да размишлява, създава предприятие, за да запълни тази празнина, то това е знак, че вероятно ще стане богаташ.

Всички познаваме хора, които имат безкрайни идеи, но не предприемат нищо. Идеите са и най-лесната част от бизнес процеса. Действието за реализацията им е сложната част. В света на бизнеса възможностите са мимолетни. Те не се мотаят и чакат някой да предприеме действия. Появяват се и изчезват бързо, така че способността за бързо изпълнение и вземане на решения е отличителна черта на онези, които ще станат богаташи.

Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го направили богат

Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го направили богат

Сега имам приходи от 18-те компании, които основах, и 12 000-те апартамента, които притежавам, казва Грант Кардон

Така например, ако човек се натъкне на потенциална бизнес възможност - нововъзникващ пазар за уникален продукт, вместо да прекарва месеци в обсъждане, незабавно събира екип, създават бизнес план и пуска продукта, докато търсенето на пазара е голямо и конкуренцията е минимална. Докато другите се усетят, той вече се е установил на пазара и е започнал да натрупва богатство.

Бързината обаче не означава бързане без да имате план. Балансът между вземането на решения и предприемането на действия е това, което в крайна сметка води до успех. Става дума за разбиране на пазара, забелязване на тенденции и бързо и решително действие, за да се възползвате от тях.

Бързината на внедряване в бизнеса може да бъде вашият златен билет за финансов успех. Ще бъдете една стъпка по-близо до създаването на богатство, като не позволявате на възможностите да останат неизползвани.

Второто важно условие е да умеете да се справяте със стреса от несигурността. "Ако има нещо сигурно в бизнеса, това е несигурността" е казал Стивън Кови.

Не всичко в света на бизнеса върви гладко. Хората, които стават богати, често гледат на несигурността като море от възможности, а не яма с рискове. Нагласата на бъдещия милионер е да се приспособява към промените.

Направете така, че нещата да се случват дори когато се съмнявате.

Цените времето като ценен актив

"Разликата между успешните хора и наистина успешните хора е, че наистина успешните хора казват "не" на почти всичко." - Уорън Бъфет

Колко цените времето си определя шансовете ви за успех. Всички от нас разполагат с еднакъв брой часове на ден, но начинът, по който ги използваме, ни отличава. За тези, които са поели по пътя на трупане на богатство, времето е ценен актив. Не става въпрос да си зает, а да си продуктивен.

За милионерите всеки ден е възможност. Те разбират, че последователните малки стъпки водят до значителни постижения с течение на времето. Така че те посвещават всеки ден на действия, които ги приближават по-близо до финансовите им цели.

Затова трябва да прецените много добре с кого да прекарате времето си и в какво да инвестирате времето си.