Повечето пилоти от F1 печелят милиони долари през непрекъснато разширяващите се сезони, докато кръстосват света, за да забавляват милиони фенове.

Двамата последни световни шампиони Люис Хамилтън и Макс Верстапен не са изненадващо най-печелившите в стартовата решетка.

След Хамилтън, Верстапен е вторият най-високо платен пилот от Формула 1 с прогнозна заплата от 40 милиона долара годишно след подписване на договор до 2028 г., според който печалбите му могат да достигнат 50 милиона долара в бъдеще.

RacingNews365.com състави пълен списък на заплатите на всички пилоти, които се състезават през сезон 2022 на F1.

Колаж money.bg, по данни на racingnews365

Колаж money.bg, по данни на racingnews365

*Договорът на McLaren с Daniel Ricciardo беше прекратен една година преди планираната крайна дата.

**Red Bull позволи на Пиер Гасли да премине към Alpine една година преди изтичането на договора му.

***Фетел и Латифи няма да бъдат на стартовата решетка през 2023 г.

Как се промени разпределението на приходите на F1 от влизането в сила на новото споразумение Concorde (Конкорд) през 2021 г.?

Припомняме, че Формула 1 и ФИА съобщиха, че са се договорили с всички 10 Гран при отбора относно условията на новия договор Конкорд. Той ще важи за периода 2021-2025 г. и урежда взаимоотношенията между екипите, администриращата спорта организация и собственика на търговските права.

Да открехнем завесата: Ето какви са реалните заплати в IT сектора

Да открехнем завесата: Ето какви са реалните заплати в IT сектора

Какви са средните месечни възнагражения в зависимост от позицията, опита и локацията?

"Договорът ще осигури дългосрочно и успешно бъдеще на Формула 1 в комбинация с новите правила, които ще влязат в сила през 2022 г. Те ще намалят финансовите и разликите на писта, ще помогне за изравняване на силите и по-близки надпревари, каквито феновете искат. Такива състезания ще привлекат повече запалянковци. От това полза ще има всеки тим и ще продължи глобалният ръст на Формула 1", се пише съобщението.