Първата афроамериканка вицепрезидент на Съединените щати Камала Харис има богатство на стойност 7 милиона долара. Тя и съпругът ѝ Дъглас Емхоф имат жилища в Лос Анджелис и Вашингтон на стойност около 5 милиона долара, две пенсии от времето на Харис в правителството на Калифорния на стойност 1 милион долара и най-малко 1,2 милиона долара в пенсионни сметки на Емхоф, пише Forbes.

Харис е родена в Оукланд, Калифорния в семейство на имигранти от Индия и Ямайка. Като малка Харис се премести със сестра си и майка си в Монреал. Тя се връща в САЩ и получава юридическа степен в Калифорния. След като завършва през 1989 г., започва работа в окръг Аламеда. През 1998 г. Харис се премества от Оукланд, за да работи в районната прокуратура на Сан Франциско. Тя също купува жилище за около 300 000 долара в града. През март вицепрезидентът продава този имот на доста завидна печалба - за 860 000 долара.

През 2010 г. Харис се кандидатира за прокурор в Калифорния. Тя става първата чернокожа жена в държавата, заемаща подобна позицията.

Харис се омъжва за Емхоф през 2014 г., Откакто Харис и Емхоф са семейство, двойката печели повече от 1 милион долара всяка година, става ясно от съвместните им данъчни декларации.

С увеличаването на популярността на Харис, нарастват и нейните приходи. Книгата ѝ "Истините, на които държим" излиза през 2019 г. и се продава в над 200 000 копия в САЩ. През 2018 г. тя е спечелила 879 000 долара само от тази дейност, според данъчните и декларации.

Като вицепрезидент Харис печели 230 700 долара, или с 33% повече, отколкото като сенатор. Тя също се възползва нагорещения пазар на жилищата и обяви за продажба жилище за 1,8 милиона долара във Вашингтон през 2017 г. Исканата от нея цена е 2 милиона долара.

Междувременно печалбите на съпруга и падат - докато Харис е вицепрезидент, той печели 2,8 милиона долара като партньор в адвокатска кантора DLA Piper през 2019 г., но прекъсна работа и излезе в отпуск през август 2020 г. Според говорител на Емхоф печалбите му за 2020 г. са спаднали до 1,4 милиона долара, според данъчните декларации. През януари Емхоф се отказва от партньорството си в DLA Piper.