Клубът на най-богатите хора в света вече има 15 членове. Общо те разполагат с рекордно в историята до момента общо състояние от над 2,2 трилиона долара, пише Bloomberg. Основната причина за ръста на богатството на милиардерите е изкуственият интелект.

Освен AI, благоприятна среда за натрупване на несметно богатство се оказват и бизнесът с луксозни стоки и геополитическите промени.

Ето как инвестират супербогатите

Ето как инвестират супербогатите

Те имат толкова много пари, че всъщност създават частна компания, известна като "семеен офис", за да управлява цялото им богатство

Нетното богатство на общата група на милиардерите е нараснало с 13% само до настоящия момент на тази година. В цифри това са около 253 милиарда щатски долара. Така цялата (официална) сумат набъбва до 2,2 трилиона долара. Любопитно е, че това изпреварва темпа на инфлацията и световните фондови борси.

Снимка 632460

Източник: iStock

Членовете на клуба на супербогатите притежава близо една четвърт от общото състояние на 500-те най-богати хора в света.

Кои са богаташите?

В милиардерския клуб влизат хора като наследницата на L'Oreal Франсоаз Бетанкур Майерс, основателят на Dell Technologies Майкъл Дел и мексиканският милиардер Карлос Слим.

Впечатление прави и 59-годишният Майкъл Дел, чието богатство наскоро достигна границата от 100 милиарда долара, след като търсенето на оборудване, свързано с изкуствения интелект, повиши цената на акциите на Dell Technologies до рекордни нива.

Традиционно, в класацията присъстват главният изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно, Джеф Безос и Илон Мъск.

Милиардерите, които подкрепят 4-дневната работна седмица

Милиардерите, които подкрепят 4-дневната работна седмица

Мнението на мениджърите, които вече са намалили работното време на служителите си, е положително