Тази събота стартира за втора поредна година Зелена линия „Витоша" - организирана и финансирана от "Лидл България". Проектът ще се осъществи отново в отговор на големия интерес и многобройните запитвания от страна на гражданите на София.

„Радваме се, че миналата година сме успели да помогнем и сме направили почивните дни по-хубави за софиянци и за гражданите на столицата. След всички запитвания, които получихме решихме, че ще продължим с проекта и Витоша ще бъде достъпна за повече хора и през това лято", коментираха от компанията по време на официалното представяне.

Зелена линия „Витоша" ще превозва безплатно жителите и гостите на столицата от Стадион „Васил Левски" до „Златните мостове" през уикендите и празничните дни в периода 30 юни - 30 септември 2012г.

От стадион „Васил Левски" ще тръгват два автобуса, съответно в 9.00 и 10.00 часа. В обратната посока от „Златните мостове" автобусите ще тръгват в 16.00, 17.00 и 18.00 часа. Освен началната и крайната спирка са осигурени две междинни- на бул. „Гоце Делчев" и на „Дендрариума".

След официалното откриване на линията, което се състоя на 26 юни, с пилотния курс на автобуса до Витоша се возиха група деца от Дом за деца „Асен Златаров".