Преди седмица Melia Hotels International подписа договор за управление на нов хотел на Българското Черноморие. През следващата година четиризвездният Марина Палас в Несебър  ще  бъде ребрандиран и ще отвори врати като Сол Марина Палас, прилагайки изискванията на бранда по отношение на  качество на предлаганите услуги, обслужване и корпоративна политика, съобщиха от българския клон на испанската верига.

Засега в страната веригата управлява само ваканционни хотели, но има дългогодишен опит  и в управлението на бизнес и градски имоти в Европа, Латинска Америка и Карибския басейн.  Melia Hotels International  е най-голямата хотелска верига в Испания и трета по брой хотели в Европа, като в момента с нейните марки функционират над 350 хотела.

Антония Писленска, мениджър маркетинг и продажби сподели, че политиката на глобално ниво на компанията е да се търсят хотели, които да бъдат управлявани, а не задължително придобивани. Българското представителство на веригата има мандат за управление на нови хотели на Балканите и в частност - в България, и договорът с Марина Палас е поредната добра възможност да приложат глобалния си опит на местно ниво. 

Изборът на хотела е резултат от задълбочено проучване на неговите характеристики, качество на обслужването и отзиви на гостите.  От ръководството заявиха също, че не смятат да спират да се развиват в България, стига предлаганите проекти да отговарят на критериите на веригата и да имат потенциал за развитие.

„Първата ни задача е да „построим" правилната организационна структура на хотела, и да адаптираме настоящата към изискванията и стандартите на веригата. Служителите от всички ключови позиции ще преминат обучение по корпоративни стандарти на Мелиа Хотелс Интернешънъл, и в частност - на марката „Сол". Имаме намерение да запазим хората, които в момента работят там, но това е двупосочен процес и зависи и от тяхното желание, и умение да се адаптират. Ако продажбите вървят според очакванията ни, вероятно ще се наложи да разкрием нови работни места. Имаме амбиция да направим хотела целогодишен и това би било чудесно както за веригата, така и за служителите, които ще имат постоянна работа", обясни как ще се подбират и управляват кадрите Мая Цанкова, HR директор  на компанията в България.

Антония Писленска уточни, че Несебър е предпочетената локация, най-вече защото вече няколко години техният екип успешно управляват друг комплекс с почти 1000 стаи и тази дестинация е доказала своя потенциал. Марина Палас е много различен тип хотел от този, който вече управляват в Несебър и е подходящ за друг тип клиенти, но от мениджърския състав са сигурни, че въпреки различията в продуктите, успехът няма да закъснее.