Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения за втори път конкурс за изграждането на подземен паркинг под парк "Марно поле" във Велико Търново, съобщава „Янтра днес".

Крайният срок беше вчера до 17.00 часа. Заедно с офертите участниците в конкурса трябваше да внесат по сметката на общината гаранция за участие в размер на 200 хил. лв., а след спечелването на конкурса, гаранция за изпълнението на проекта в размер на половин милион лева.

Целта на заданието е да бъде изграден двуетажен подземен паркинг за 600 автомобила. Конкурсът се обявява въз основа на решение на Общинския съвет от миналата година. Тогава съветниците решиха инвеститорът да бъде определен чрез търг или конкурс за отстъпено право на строеж.

Автор на проекта за изграждане на подземното съоръжение е арх. Младен Кърпачев. Архитектурното решение предвижда паркингът да бъде разположен в центъра на града около парк "Марно поле" в пространството между поликлиниката, "Улицата на глада", военния клуб и хотел "Алегро".

По предварителни разчети изграждането на подземния паркинг ще струва най-малко 11 милиона лева. Това е крупна сума, а възвръщаемостта на инвестиция от такъв характер е бавен процес, коментираха запознати с конкурса строителни предприемачи. Може би това е причината за втори път да не се появи желаещ инвеститор, който може да реализира проекта.

През септември ще организираме този конкурс за трети пореден път, защото трябва да изпълним решението на Общинския съвет, коментира ситуацията шефът на отдел "Общинска собственост" Маринела Джартова.