През януари 2007 г. у нас са продадени общо 3209 нови превозни средства, като 3067 от тях са леки автомобили, показват данните на Съюза на вносителите на автомобили (СВАБ).

Продажбите на нови автомобили през първия месец на годината са по-ниски от средномесечните продажби през 2006 г., които възлизат на 3775 бр. 

На първо място по продажби на леки коли у нас през януари се нарежда „Toyota" с продадени общо 373 бр. леки коли, като официалния вносител „Т М Ауто" отчита 12.16% ръст в продажбите на годишна база.

На второ място по продажби се нарежда официалният вносител на "Ford" у нас „Мото Пфое", който за месеца е продал 313 бр. нови леки коли от известната марка. Реализираният ръст в продажбите на вносителя е 10.21%.

Тройката се допълва от "Порше БГ", които са официален вносител на марката "Volkswagen" у нас. Вносителят е продал общо 302 нови леки коли, през януари, като отчита ръст от 9.85% в продажбите си.

Лидерът в прожабите на нови коли в страната за 2006 г. "София Франс Ауто" заема едва четвърта позиция със своите продадени 298 нови леки коли от марката "Peugeot". Ръстът при тази фирма е 9.72 на сто.

„Мотодинамикс" отново си остава лидер в продажбите на нови мотоциклети, като за януари е продал 5 бр. от марката Yamaha.

При тежкотоварните автомобили „Балкан Стар", който внася камиони и автобуси от марката Mercedes запазва лидерството си пред „Iveco", реализирайки общо 57 нови камиона на пазара и отчитайки ръст в продажбите от над 40%.