Тази седмица от BMW тестваха прототип на обновения си M5, който е първият в историята на марката с електрификация. Моделът е базиран на преработената Серия 5, която беше представена миналата година за моделната 2024-а, пишат световните сайтове за автомобили.

М5 трябва да се появи по-късно тази година, което означава, че вероятно ще достигне до шоурумите като модел за 2025 г. в САЩ.

Уликите, които сочат, че става въпрос за варианта M5 са четирите накрайника на изпускателната система, разширените арки на колелата, спирачните ротори с размер на тава за пица и множеството въздухозаборници в предната част.

Индийската Tata ще разработва автомобилен софтуер за BMW

Индийската Tata ще разработва автомобилен софтуер за BMW

За целта двете компании създават съвместно предприятие в Индия

Изглежда, че има и вдлъбнатина в капака, която води назад от центъра на решетката - дизайн, който за първи път се появи при M3 и M4, а отскоро и при XM 2023. Приличащата на паяжина шарка на колелата при някои прототипи също е подобна на тази при M3 и M4.

Снимка 658289

Източник: BMW

В модела не липсват и стикерите "Electrified Vehicle", които потвърждават наличието на електрифицирано задвижване.

Преработеният M5 може да бъде и първият в историята на марката с възможност за избор на втори задвижващ агрегат, по-конкретно батерийно-електрическа конфигурация. Съобщава се, че тази задвижваща система ще се появи в някакъв момент с повече от 1000 к.с.

BMW показа новия електрически кросоувър Vision Neue Klasse X. (Видео)

BMW показа новия електрически кросоувър Vision Neue Klasse X. (Видео)

Стартът на продажбите на новия електрически автомобил е планиран за 2025 г.