Японският автомобилен производител Subaru си постави нова цел - до първата половина на 2030 г. да произвежда единствено електромобили, предаде Reuters. Освен това компанията ще увеличи партньорството си с Toyota, за да понижи производствените си цени на нови технологични решения.

Към 2030 г. 40% от автомобилите, продавани от Subaru, трябва да са или електромобили, или хибриди.

Благодарение на това, през настоящото десетилетие тя ще въведе т.нар. "силни хибриди", изполвайки технология на Toyota. Те ще заменят съществуващите в момента хибриди и плъгин хибриди, които компанията произвежда. Освен това Subaru вече разработва електромобил, който ще дебютира през следващите години.

Volkswagen ще придобие 20% от китайски производител на батерии

Volkswagen ще придобие 20% от китайски производител на батерии

Това е първата сделка, при която гигантът ще стане съсобственик на производител на батерии

"Въпреки че използваме технологии на Toyota, искаме да предложим хибриди, които са подчертано Subaru", каза главният технологичен мениджър на компанията Тецуо Онуки по време на пресконференция. "Не го правим единствено за да понижим въглеродните емисии. Трябва да продължим да подобряваме и безопасността, и представянето на моделите ни със задвижване на четирите колела."

Днес Subaru е известна с боксерните си двигатели, при които буталата са разположени хоризонтално, благодарение на което постигат много силен въртящ момент. Изглежда, че до 15 години той ще остане в миналото. "Отдадеността на Subaru да произвеждаме автомобили, която сме култивирали през историята си, остава непроменена", каза президентът на компанията Томоми Накамура.