Производството на новия руско-китайски "Москвич", който според Русия щеше да я закара до голямата сцена на световните автомобилни гиганти, е тръгнало с фалстарт. Всички 86 продадени автомобила ще бъдат върнати обратно в завода, пише Motor.ru.

Едва два месеца след началото на продажбите се оказва, че при превода на менюто на бордния компютър са допуснати грешки. Затова компанията изтегля обратно колите си за инсталиране на нов софтуер. 

Според потребители дисплеят на новия автомобил изписва съобщения за технически грешки с правописни и граматически грешки. Местни автомобилни експерти коментират, че вероятно става въпрос за неправилна русификация на менюто в компютърната система на "Москвич 3". Руските букви в електронния панел, т. нар. русификация, беше едно от малкото неща, което отличаваше "руския" "Москвич 3" от китайския автомобил JAC JS4.

Снимка 574578

Източник: Wikipedia

Втората разлика е табелката с името върху каросерията. Китайският JAC JS4 идва в готов сглобен вид от Китай в Русия, където трябва само да му сложат табелка с името и да инсталират руско меню.

Колко ще струва новият кросоувър "Москвич 3"

Колко ще струва новият кросоувър "Москвич 3"

Новият автомобил ще се продава в 5 цвята

Производството на автомобили на китайската компания JAC, партньор на КАМАЗ, под марката "Москвич", се извършва в бившия завод на Renault, в Москва (CJSC Renault Russia). 

Към днешна дата "Москвич 3" струва на руския пазар €23 800 евро с ръчна скоростна кутия и €24 650 евро с автоматична трансмисия. Цената на електрическия модел е €42 400. 

В края на миналата година от "Москвич" обявиха, че през 2023-а ще концентрират дейността си в големите руски градове с милионно население, като с увеличаването на производствените обеми ще разширят присъствието си на руския пазар. След това идеята им е да "атакуват" и международните пазари.

Започна серийното производство на градския кросоувър "Москвич 3" (Видео)

Започна серийното производство на градския кросоувър "Москвич 3" (Видео)

Продажбите на автомобила трябва да започнат през март 2023 година