Подразделението на Amazon за облачни услуги - Amazon Web Services (AWS), отвори първи офис на Балканите. Той се намира Букурещ и е част от планирани инвестиции в Централна и Източна Европа.

"В Румъния има невероятно талантливи и високо квалифицирани ИТ професионалисти, говорещи няколко чужди езика и разработващи важни апликации. В допълнение страната е дом на забележителни местни компании и бързорастящи стартъпи", посочва Прземек Сзудар, който е лидер на AWS за Централна и Източна Европа.

Отварянето на офиса в Румъния идва, след като от 2018 година AWS има развоен център в Букурещ, а от миналата година подразделението има още една локация със спомагателни дейности там. Новият офис обаче е първият за цялото подразделение в страната.

През март от Amazon обявиха, че ще отворят 3 нови локации в северната ни съседка и планират да наемат 500 души до края на годината.

През миналата година в гръцки медии излязоха публикации, че свой офис в Атина планира да открие Amazon Web Services. Към момента все още няма потвърждение за тези намерения.

След Microsoft и Amazon готви свой офис в Гърция

След Microsoft още един ИТ гигант готви свой офис в Гърция

В началото на 2021-а там може да отвори такъв на дъщерното ѝ дружество Amazon Web Services