Най-голямата по брой магазини у нас верига супермаркети Billa планира да увеличи броя на обектите си до края на годината с още между 8 и 10 такива. През миналата година компанията отвори 8, като 3 от тях бяха в големи търговски центрове в столицата. С тях към момента обектите на веригата са 120, а 47 от тях са в София.

В нова стратегия за фирмата се превърна навлизането в моловете в страната. Така към момента тя е представена в Serdika Center, Mall of Sofia, Park Center, Bulgaria Mall и Mega Mall.

От компанията отчитат, че с отварянето на един магазин се разкриват между 40 и 50 работни места. Това означава, че ако бъдат отворени още 8 обекта, както през 2017 година, ще бъдат наети между 320 и 450 души. И към момента дружеството е сред най-големите работодатели у нас с персонал от 4500 души.

Веригата представи финансовите си резултати за изминалите 12 месеца, които отчитат ръст от 9,2% на брутния оборот спрямо предходната година. Общо продажбите възлизат на повече от 854 милиона лева.

В Централна и Източна Европа веригата, която е част от REWE Group, е представена освен в България и в Русия, Словакия, Чехия и Украйна. На тези пазари оборотът е с увеличение от 10,4%, а новооткритите магазини са 631.

"Високите финансови резултати са показателни за начина, по който нашата компания се приема от клиентите, както и за доверието, което сме успели да завоюваме през всичките тези години на пазара. Затова не е изненада, че можем да се похвалим с над 1,3 милиона клиентски посещения на седмица", коментира управителят на Billa България Бойко Сачански.