Онлайн търговецът eMAG променя начина, по който ще доставя пратки до България и Унгария. Клиентите, които получават продуктите, доставени от склада в Румъния, включени в програмата FBE, ще получат поръчката в един пакет, независимо дали е направена от eMAG или от продавач на FBE, се казва в изявление на компанията, цитирано от economica.net.

eMAG обяви стартирането на трансграничната програма Fulfillment by eMAG (FBE), чрез която ще доставя поръчките на продавачите от eMAG Marketplace до унгарския и българския пазар без допълнителни разходи, считано от май тази година.

FBE е интегрирана услуга, която освобождава предприемачите от цялата логистика на процеса на продажба, като им позволява да се съсредоточат върху разрастването на своя бизнес. eMAG поема целия процес, от приемане, съхранение, бране, опаковане, доставка, връзки с клиенти или връщане чрез услугата FBE.

eMag отваря шоурум в Пловдив

eMag отваря първи магазин извън София

Той ще е третият за румънския интернет търговец

"Дори в трудни времена като това, през което преминаваме, има решения за растеж и FBE е такова решение за всички предприемачи, които търсят нови възможности. Разширявайки програмата FBE извън границите на страната, ние предлагаме на румънските предприемачи в платформата eMAG Marketplace възможността да достигат до клиенти от унгарския и българския пазар много по-бързо и лесно, без допълнителни инвестиции в логистика. Идваме след период, в който сме инвестирали сериозно в технология и логистика за FBE, за да можем да предложим на продавачите просто, безплатно решение за продажба през граница. В същото време ние отговаряме на желанието на клиентите да получат поръчката си с една доставка, независимо дали продуктите се продават от продавач на FBE или от eMAG", каза Стехара Пиркан, старши вицепрезидент на eMAG.

Програмата FBE е част от голям инвестиционен план в логистиката и технологиите, който възлиза на повече от 100 милиона евро. В община Йойта, окръг Гюргево, eMAG управлява два логистични центъра, които покриват обща площ от 250 000 квадратни метра, с капацитет за съхранение от 15 милиона продукта.

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

Компанията планира по-голяма експанзия в Европа

При разработването на проекта eMAG се ангажира със стандартите за сертифициране BREEAM Excellent за зелени сгради за оптимизиране на потреблението на енергия и ограничаване на емисиите на парникови газове.

"Като лидер в бизнес кредитирането в Гърция, финансирането от Alpha Bank на първия проект за логистичен център на eMAG в Централна и Източна Европа потвърждава ангажимента на нашата банка да финансира проекти с добавена стойност, които ускоряват формирането на регионални играчи и допринасят за подкрепа на устойчивия икономически растеж," каза в началото на февруари Янис Емирис, генерален директор Банкиране на едро на Alpha Bank.

Припомняме, че миналата година eMAG инвестира 43 милиона евро в съвременни технологии и роботи, които позволяват четири пъти по-голям капацитет за обработка на поръчки. Инвестициите в технологии за FBE възлизат на 3 милиона евро само през миналата година.

eMAG инвестира €100 милиона в изграждането на най-големия логистичен парк в ЦИЕ

eMAG инвестира €100 милиона в изграждането на най-големия логистичен парк в ЦИЕ

Гръцката Alpha Bank, която разработи по-широко сътрудничество с търговеца на дребно, ще отпусне заем от €70 милиона за финансиране на проекта

Броят на продуктите, включени в програмата FBE, се е увеличил през последната година с повече от 45%, а отговарящите на условията артикули също са включени в програмата Genius с бърза доставка и ексклузивни оферти. Всички поръчки на Genius, направени до 23:00 часа, получават доставка на следващия ден и 95% от поръчките на Genius се вземат от склада в същия ден, в който е направена поръчката.

В момента екосистемата на eMAG има 54 000 търговци в Румъния, Унгария и България, в сравнение с 42 000 миналата година.