Една от най-големите куриерски фирми FedEx заяви, че ще инвестира 1.4 милиарда евро във Франция, която сума се равнява на 1.5 милиарда долара, предаде агенция Reuters.

Вложените парични средства ще целят удвояването на капацитета на компанията за доставка на пратки в логистичната й дейност на международното летище Шарл де Гол в парижкото предградие Роаси.

Първоначалната инвестиция ще включва 200 милиона евро, равняващи се на 220 милиона долара, които ще се вложат в разрастване на съоръжението в Роаси.

Останалата част от сумата - 1.2 милиарда евро, ще представляват гарантирането на общата сума за наем на мястото за период до 30 години.

Компанията планира и откриването на нов обект за сортиране на пратките, който вероятно ще отвори прати през 2019 година. Новия център ще даде препитание на между 200 и 400 служители.

"Откриването на това съоръжение е допълнителен знак за привлекателността на Франция", обяви държавният глава на страната Франсоа Оланд.

Допълнителните 25 000 квадратни метра от мястото ще направят центъра на компанията в Роаси втория по големина в света след този в Мемфис, САЩ.

Компанията за доставка на услуги TNT Express, която FedEx погълна през май, също планира да открие нов обект в региона на френската столица.