Официално откриване на разширението на новата част на завода на компанията за опаковане "Мултивак" (Multivac) се състоя в индустриалната зона на Божурище. Германският производител обяви, че новата част на производственото разширение е със застроена площ от над 5600 кв. м, от която производствената част е от над 4000 км. м. Добавени са нови производствени мощности, монтажни площи и офиси.

Инвестицията е в размер на 10 милиона лева за сграден фонд и 2 милиона лева за оборудване на първия етап. Заедно със съществуващото производство, заводът вече е с 12500 кв. м. застроена площ. Цялостната инвестиция на компанията в България до момента възлиза на над 50 милиона лева.

Германската Multivac отвори завод за 36 милиона лева в Божурище

Германски гигант отвори завод за 36 милиона лева в Божурище

В него ще се правят части и модули за машини за пакетиране

Новият обект ще създаде около 100 нови работни места

"През последните години заводът в Божурище се превърна в стратегически важна част от нашата глобална производствена мрежа. Местната компания за търговия на едро със собствен шоурум и клиенти, както и персонален център за обучение, също се намират тук. Това означава, че сега имаме около 220 местни служители", коментира главният изпълнителен директор на Multivac Group Кристиан Трауман.

Снимка 564879

Източник: Източник: MULTIVAC

Заводът на "Мултивак" в Индустриална зона Божурище беше пуснат в експлоатация през 2018 година. Там се намира и шоурумът на търговската компания за България. Освен завода у нас, компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги по целия свят.

"Новата сграда ще позволи на българското производствено звено значително да увеличи производствения капацитет на място за обработка на листове, както и електрически и механичен монтаж", отбеляза управляващият директор на Multivac Bulgaria Production Кристиан Лау.

Германската семейна компания е световен лидер на пазара на опаковъчни машини и произвежда широка гама от вакуум машини, етикетиращи устройства, решения за автоматизация и готови производствени линии.

"Мултивак" инвестира €5 милиона в завода си за опаковане в Божурище

"Мултивак" инвестира €5 милиона в завода си за опаковане в Божурище

Краят на разшияването на производствената база е планирано за есента на 2022-а