Веригата за бързо хранене McDonald's временно затваря офисите си в САЩ тази седмица и се подготвя за съкращения. Тези действия са част от по-широко преструктуриране на компанията, съобщава Wall Street Journal, цитирайки вътрешен мейл до служителите отвъд океана и до част от международния персонал на компанията.

В мейла ръководството на McDonald's моли служителите да работят от вкъщи от понеделник до сряда, за да може виртуално да предоставя решения за персонала. Все още не е ясно колко служители ще бъдат съкратени.

Към момента са отменени всички лични срещи с продавачи и други външни страни в централата на компанията в САЩ.

McDonald's повиши цената на чийзбургера за първи път от 14 години

McDonald's повиши цената на чийзбургера за първи път от 14 години

Къде по света един Big Mac струва най-скъпо?

Веригата за бързо хранене заяви през януари, че ще преразгледа корпоративните нива на персонал като част от актуализирана бизнес стратегия, която може да доведе до съкращения в някои области и разширяване в други.

Миналата година McDonald's увеличи цените на бургерите си в Европа и САЩ, поради нарастващия натиск върху разходите. Компаниите все още са изправени пред увеличени разходи за гориво, заплати и съставки, като цените нарастват с най-бързия си темп от 40 години насам.

В началото на тази година редица международни компании предприеха масови съкращения на служители. Последният гигант е Amazon, която на 21 март обяви, че ще съкрати 9 000 работни места в глобален мащаб, което ще е второто голямо съкращаване на персонал в историята.

От компанията заявиха, че съкращенията ще бъдат най-вече в отдела на облачните услуги, реклама и звена за стрийминг на живо в Twitch. Това се случва след повече от два месеца след като Amazon обяви, че има големи планове си за съкращаване на персонала, което ще засегне повече от 18 000 служители.

Името се променя, любовта остава: Как ще се казва наследникът на McDonald's в Русия?

Името се променя, любовта остава: Как ще се казва наследникът на McDonald's в Русия?

Каква е историята на веригата за бързо хранене в Русия