Германската търговска група REWE, която у нас развива дейност под марката си Billa, иска да увеличи броя на магазините си Penny в Румъния до 600 до 2029 година. Това са обявили от компанията.

До края на тази веригата планира да реновира 75 вече съществуващи обекта и да отвори нови 25, се казва в съобщение.

"Планираме устойчиво да разширяваме мрежата на магазините Penny и да достигнем 600 броя до 2029 година", посочва генералният директор на REWE Даниел Грос, цитиран от сайта SeeNews.

Тази информация идва, след като през миналия месец германската група обяви, че планира инвестиции в размер на 2 милиарда леи или 414 милиона евро в Румъния. От дружеството искат да направят това вложение в мрежата си супермаркети в северната ни съседка до края на 2025 година.

REWE инвестира €414 милиона и отваря по 25 нови магазина на година в Румъния

Собственикът на BILLA инвестира €414 милиона и отваря по 25 нови обекта годишно в Румъния

Компанията планира да отвори и четвърта логистична база в северната ни съседка

От групата тогава посочиха, че през този период ще отварят по 20-25 магазина годишно в страната, като целта е в рамките на следващите 5 години те да имат 400 магазина под бранда Penny в Румъния.

REWE оперира на пазара в северната ни съседка от 2005 година. Досега тя има близо 260 магазина в страната и 4800 служители. Също така има три логистични бази в Румъния.