Телекомът Digi, който влезе на белгийския пазар през партньорството си с местната Citymesh, планира да започне активно работа през лятото. Това стана ясно на откриването на офиса на румънския телеком в Брюксел.

В началото мобилните услуги ще се предоставят частично чрез мрежата на местния оператор Proximus. Digi ще предлага мобилни услуги и пренос на данни, фиксиран интернет и телевизия. Digi изгражда и пуска в експлоатация както оптична мрежа за над 60 000 домакинства в Брюксел, така и 4G и 5G мобилна мрежа, която се очаква да достигне 4500 мобилни обекта през следващите години.

Digi ще е четвъртият телеком на белгийския пазар. Амбициите на компанията са в краткосрочен план да предостави услуги на около 30% от населението. От дружеството обявиха още, че първоначално ще започнат с предоставянето на мобилни услуги, а впоследствие през годината ще се ориентират и към фиксирани мрежи.

Румънската Digi ще влезе в Топ 4 на испанските телекоми

Румънска компания ще влезе в Топ 4 на испанските телекоми

Тя е големият победител от сделката за сливането на Orange и Masmovil

Съгласно плана на телекома в рамките на 3 години той ще се стреми да достигне 70% покритие, а до 2030 година - 99,8% и то със собствена инфраструктура.

Снимка 665750

Източник: Digi

"При разработването на офертата ни към клиентите изхождахме от нуждите на белгийските потребители. Изследванията показват, че тарифите за телекомуникационни услуги тук са значително по-високи, отколкото в съседните страни. Digi разполага с необходимия технически опит, а групата вече е реализирала успешни стъпвания на нови пазари. Благодарение на този опит сме уверени, че можем да разширим мрежата си по ефективен и рентабилен начин," коментира пред гостите на събитието генералният директор на Digi Белгия Йерун Дегадт.