Yettel обяви, че ще актуализира тарифата абонаментите си заради инфлацията. Така след Vivacom и А1, трите големи телекома в България за трета поредна година пристъпват към "индексация". От Yettel коментират, че средногодишната инфлация за 2023 г. е била 9.5%. На същия индекс се позоваха и от А1. 

"В съответствие с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства и осигуряване на най-доброто обслужване", посочват от Yettel.

Vivacom вдига цените на месечните абонаменти

Vivacom вдига цените на месечните абонаменти

От 1 февруари

Това е третата поредна година, в която трите телекома се позовават на натрупаната инфлация през предходната година, за да вдигнат тарифите. През 2023 г. годишната такава към декември бе 16.9%, а средногодишната - 15.3%. Всеки телеком избра свой подход за увеличенията на абонаментните си услуги, включително диференциран и в някои случаи с фиксирани суми от по 1-2 лева, в зависимост от тарифния план.

За първи път те се възползваха от това си право, заложено в Общите условия към договорите, през 2022 г., когато се позоваха на тепърва започващата да расте инфлация. Годишната тогава бе 7.8%, а средногодишната - 3.3%.

A1 също ще индексира месечните си такси

A1 също ще индексира месечните си такси

Вчера това направи и Vivacom