След като стопли отношенията със съседната Южна Корея и влезе в диалог с Щатите, сега Северна Корея е готова да се приближи с една малка "хапка" към Запада - като отвори първата верига за предлагане на бърза храна.

Според информация на ЦРУ, представена от CNBC, Пхенян възнамерява да допусне "западна верига за продажба на хамбургери" на територията на страната.

Разбира се, тази малка подробност от цялостен доклад на американската разузнавателна агенция за това дали властите в Северна Корея са склонни да се откажат от тестовете на ядрени оръжия в следващите месеци. В заключението на документа се посочва, че това е малко вероятно.

Въпреки това след отказът на американския президент Доналд Тръмп през миналата седмица изглежда все пак ще има среща между Вашингтон и Пхенян в Сингапур на 12 юни.

Що се отнася до хамбургерите обаче според информацията след срещата на представителите на двете Кореи през миналия месец представител на северната съседка посочил:

"Страната ни приветства инвестициите от САЩ. Ние искаме да привлечем McDonald"s и други харесвани от президента Тръмп компании. Надяваме се, че Щатите ни възприемат като нормална държава.".