Съветът на директорите на русенската компания Sin Cars ("Син Карс Индъстри" АД) е решил да увеличи капитала на дружеството. Решението е взето на заседание на управителния орган, което се е състояло в петък, 12 август, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

В момента капиталът на българската фирма за електромобили е в размер на 20 543 669 лева, като се предвижда капиталът да бъде увеличен на до 34 239 448 лева чрез първично публично предлагане на пазара BEAM, на който е листната компанията.

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност. Емисионната стойност на акциите е 1,14 лева. Това означава, че компанията търси около €8 милиона или малко над 15,6 милиона лева от пазара.

Русенската Sin Cars ще изнася електромобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

Русенската Sin Cars ще изнася електромобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

До края на годината ще бъдат подписани окончателните договори за дистрибуция

В началото на юни тази година стана ясно, че Sin Cars е подписала предварителни споразумения за доставка, внос и дистрибуция на електромобилите L CITY за Белгия, Нидерландия и Люксембург, съобщиха от компанията. Договорът обхваща всички модели L CITY, както и резервни части и допълнителни компоненти с марката.

Двете страни по споразумението все още са в процес по уточняване на всички детайли по бъдещото си сътрудничество, като до края на годината ще бъдат подписани окончателните договори за дистрибуция.

На този фон поредният електрически автомобил L CITY вече е отпътувал към новия си собственик в Мюнхен, Германия.

Sin Cars стана втората компания от иновативен сектор, която придоби публичен статут на новия пазар за растеж на малки и средни предприятия (BEAM) на "Българската фондова борса".

Българската Sin Cars иска да произведе 20 000 електромобила в следващите 3 години

Българската Sin Cars иска да произведе 20 000 електромобила в следващите 3 години

Собственикът на компанията Росен Даскалов има за цел да атакува германския пазар