Българският производител на бутикови спортни електромобили Sin Cars подготвя серийно производство на електрически бусчета като се цели основно в германския пазар. Това заяви в предаването Money.bg по Bulgaria on air собственикът на базираната в Русе компания Росен Даскалов. Неговата идея е през следващите 3 години да бъдат произведени до 20 000 автомобила. Казано иначе, това представлява около 2% пазарен дял в Европа до 2025-а година.

"Скоро започваме серийното производство на нашия прототип за електрически микробус, който представихме през 2019 г. в Женева. Смело мога да кажа, че ще станем лидер в Германия, защото в нишата, в която сме се прицелили реално нямаме конкуренция", коментира Росен Даскалов.

Автомобилите ще са изцяло енергийно независими, а базовата им цена ще бъде 41 000 евро без ДДС

Росен Даскалов изчислява, че след 150 000 км. Активно каране ще има цялостно възвръщане на инвестицията. Колите ще бъдат основно произвеждани в Русе с довършителна работа в Германия.

Българският автомобилен производител "Син Карс Индъстри" търси 2 милиона от БФБ

Българският автомобилен производител "Син Карс Индъстри" търси 2 милиона от БФБ

Производителят на спортни и електромобили притежава капитал от 18,5 милиона лева

От началото на юни "Син Карс Индъстри" е регистрирана на Българската фондова борса

"Аз искам да благодаря на всички инвеститори и хора, които ни се довериха. Пуснахме 2 милиона акции на цена от 1 лев за акция, за да можем да станем публична компания и да работим с отворена посока Германия и развитието ни към германските и западноевропейските фондови пазари", допълни Даскалов.

Колкото до набраните средства от 2 милиона лева, те ще бъдат използвани предимно за развитието на производствената зала в Русе, за закупуване на батерии за изработването на следващи 5 автомобила и за представянето им в Германия.