Тайванската Foxconn Technology Group се опитва да наеме повече от 50 000 позиции в своите китайски кампуси през първите 3 месеца на 2019 г., на фона на информациите за масови съкращения.

Най-големият производител на електроника по поръчка, чието официално име е Hon Hai Precision Industry Co, казва в съобщение до фондовата борса, че промените в броя на служителите му са част от обичайните му корекции въз основа на глобалната стратегия и нуждите на клиентите.

Foxconn съкращава 50 000 работници в Китай

Най-големият доставчик на Apple уволни 50 000 работници в Китай

Изненадваща е не цифрата, а моментът на освобождаването

Миналата седмица японската агенция Nikkei съобщи, че Foxconn е освободил около 50 000 работници в Китай през октомври, месеци по-рано от обичайното. Сега компанията, която е нaй-гoлeмият дocтaвчиĸ нa Аррlе и cглoбявa мoдeлитe нa іРhоnе, изглежда се опитва да си ги върне.

"В момента се полагат усилия за набиране на повече от 50 000 позиции в нашите кампуси в Китай през първото тримесечие на 2019 г.", отговарят от компанията в имейл до Reuters, след като са запитани дали активно наемат хора.

Как забавящият се растеж на Китай удари продажбите и печалбата на Apple?

Как забавящият се растеж на Китай удари продажбите и печалбата на Apple?

Високите цени карат клиентите все по-рядко да избират новите модели на iPhone

Оповестените от Nikkei съкращения дойдоха седмици след като Apple намали с 10% производството на нови модели на iPhone за тримесечието заради забавяне на търсенето в Китай - най-големия пазар на смартфони в света и основен пазар на продуктите й.

Производителят на чипове и потребителска електроника Samsung Electronics и други технологични доставчици също предупредиха за забавяне на пазара през 2019 г.

Foxconn ще произвежда най-скъпите модели телефони на Apple в Индия

Foxconn ще произвежда най-скъпите модели телефони на Apple в Индия

Инвестицията на Foxconn може да създаде 25 000 работни места

Foxconn, който според източници на Reuters получава приблизително половината от приходите си от поръчки на Apple, отчете 8% спад в продажбите за декември.

В кампуса на Foxconn в Джънджоу в централен Китай, хиляди временни работници и някои редовни служители напуснаха по собствено съгласие поради липсата на работа през уикенда, ограничените възможности за извънреден труд и съкратените или отменени бонуси през пиковия сезон, съобщиха източници на Reuters миналия месец.